Moos komt bij de Drenten-training trots terug met een namaak konijn.Ik ben de laatste tijd (februari-maart 2023) hard bezig met zowel Whisper (Spraakherkenning) als chatGPT; beide van OpenAI. En sinds dit weekend kan ik (met een abonnementje van Telecats) ook de nieuwe GPT 4 gebruiken. Die belooft o.a. ook de interpretaties van plaatjes. Is mij nu nog niet gelukt, maar dat gaat vast lukken.

Vanochtend heb ik GPT 4 gevraagd wat er eigenlijk leuk is aan het hebben van een Drent. Het antwoord staat hieronder. Maar hoe dan ook: het is een goede en redelijk kloppende tekst waarop niey zo heel veel op aan te merken is. Wellicht dat item over zwemmen. Drenten die van jongs-af-aan leren te zwemmen, doen het redelijk goed maar zullen nooit zo waterminnend worden als bv een Labrador. Hoe dan ook: kijk maar eens goed naar de reactie van chatGPT.

 

Kun je mij vertellen wat er leuk is aan het hebben van een Drentsche Patrijshond?
ChatGPT & OpenAI

De Drentsche Patrijshond, ook bekend als de Drent, is een veelzijdige en aantrekkelijke hondenras afkomstig uit de provincie Drenthe in Nederland. Er zijn verschillende aspecten die mensen aanspreken aan het hebben van een Drentsche Patrijshond:

  1. Intelligentie en trainbaarheid: Drents zijn intelligente honden die relatief gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn leergierig en kunnen zich goed aanpassen aan verschillende situaties. Dit maakt hen geschikt voor verschillende hondensporten, zoals gehoorzaamheid, agility en flyball.

  2. Veelzijdigheid: De Drentsche Patrijshond is oorspronkelijk gefokt als jachthond en staat bekend om zijn uitstekende jachtvaardigheden. Ze zijn zowel goede retrievers als pointers en kunnen in diverse jachtsituaties worden ingezet. Maar ze zijn ook geschikt als gezelschapshond en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

  3. Aanhankelijkheid en loyaliteit: Drentsche Patrijshonden staan bekend om hun toewijding en loyaliteit aan hun gezin. Ze zijn aanhankelijk, vriendelijk en sociaal, wat hen tot uitstekende gezelschapshonden maakt.

  4. Activiteitsniveau: De Drent is een energieke en actieve hond die graag buiten speelt en wandelt. Ze houden ervan om te rennen, zwemmen en apporteren, wat hen tot een geweldige keuze maakt voor actieve gezinnen of individuen die graag buiten zijn.

  5. Uiterlijk: De Drentsche Patrijshond heeft een aantrekkelijke en opvallende vacht. Ze hebben een langharige, golvende vacht die meestal wit is met bruine of oranje aftekeningen. Hun vriendelijke en expressieve gezicht draagt bij aan hun charme.

  6. Goede waakhond: Hoewel de Drent van nature vriendelijk en sociaal is, kan hij ook beschermend zijn over zijn gezin. Ze kunnen een goede waakhond zijn zonder overdreven agressief te zijn.

Houd er echter rekening mee dat, zoals bij elk hondenras, de persoonlijkheid en behoeften van de hond kunnen variëren. Het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat de Drentsche Patrijshond past bij uw levensstijl en verwachtingen voordat u er een in huis neemt.


 

Wat mij echter nog niet helemaal duidelijk is, is welke GPT ik nu precies gebruik. Ik heb voor GPT-4 gekozen maar hij weet nog steeds niet wie de president van de VS is. En ook nieuwere zaken zoals het beoordelen van plaatjes gaat nog niet. Kortom, er is nog wel wat te doen :-)

 

  • Laatste aanpassing website: woensdag 19 juni 2024, 15:00:14.
  • Copyright @2023 Arjan van Hessen