Vrijdag 2 oktober hadden we een uitdagende training op de Bosdijk bij Breukelen. In de relatief frisse ochtend moesten de 3 Drenten eerst een apport over water doen (vast wennen aan het water) en daarna de SLEEP. Apport over water was een uitdaging en alleen Boris ging zonder problemen het water in, pakte de dummy en zwom weer terug.
Pluck en Moos hadden duidelijk meer aansporing nodig. Moos door eerst een dummy in het water te gooien (die wil ze altijd heel graag halen) en Pluck door hem er gewoon in te duwen.

Toen de 3 honden het apport eenmaal goed hadden gedaan, gingen we door naar de echte uitdaging: de sleep!

Eenden Sleep

Trainer Nancy liep aan de overkant van het ongeveer 6 meter brede water, 'n dikke 400 meter langs de sloot, over het fietspad en weer langs de sloot (zie kaartje) met achter zich aan een dode eend aan een touwtje: de eendensleep.
Het was de bedoeling dat de honden de sloot zouden oversteken, daar het geurspoor van de gesleepte eend zouden oppakken en volgen om uiteindelijk de eend die op het einde van het sleepspoor lag, als "beloning" te apporteren.

Trainer Nancy,

Vandaag bewust begonnen met de sleep. Wild hantering terwijl de kopjes nog niet vol zitten… en dan over water!
Knap gedaan van allemaal. Ze liepen de sleep alle drie heel mooi, klein stukje voorbij de eend en dan direct draaien, eend oppakken en snel weer terug.

Groet

Alle drie de Drenten (Boris, Pluck en Moos) deden het uitstekend. Boris en Moos zwommen met de eend in de bek de sloot weer over maar Pluck was zo slim om de eend over land te brengen. Al-met-al een behoorlijke taak: 2x 6m zwemmen en 400m speuren en 400m eend-in-de-bek-dragen.

  • Laatste aanpassing website: woensdag 15 mei 2024, 10:08:59.
  • Copyright @2023 Arjan van Hessen