rool stasjaEindelijk was het zover: de verjaardag van “Tante Rool”. Vanwege haar verslechterende gezondheid hadden wij (van Hessentjes) besloten het iets rustiger te doen dan 5 jaar geleden. Van de kant van de van Beugens kwamen Tante Lizzy, en dochter Marijke met man en natuurlijk wij (3x2+7). Daarnaast kwamen de 2 zussen van Stasja met elk een zoon en tenslotte 2 dames van de huidige leiding van het huis en, helemaal uit Friesland, voormalig begeleidster Joltje.

De week ervoor had Rool nog een blaasontsteking gehad waardoor ze zich wat slap voelde. Viel volgens haar allemaal reuze mee en natuurlijk zou de verjaardag door gaan!
Paulien en Jeroen (met aanhang en ukkepukkies) togen tegen 12 uur richting Biltsche Hoek om de ruimte alvast aan te kleden met slinger en ballonnen. Arjan en Brigitte gingen om 12:30 naar Voordorp om Rolanda (voor het eerst met rolstoel) en Stasja op te halen.

Dat kostte natuurlijk een beetje tijd maar tegen 13:10 stonden we bij de voordeur van de Biltsche Hoek en reed Brigitte een opgewonden Rolanda naar binnen. Bij binnenkomst werd er door de aanwezige luid gezongen hetgeen Rool deed stralen!

De bijeenkomst begon met koffie, jus d’orange gevolgd door een glaasje (namaak) champagne.
Om 14:00 werd het buffet officieel geopend door Anne: de gastvrouw van de Biltsche Hoek.
De rest van de middag verliep keurig volgens plan: om beurten kwamen er mensen bij Rolanda aan tafel zitten om bij te praten (behalve de neefjes en nichtje die gezellig aan een tafel bleven zitten chillen).

rool joltjeNa de hoofdmaaltijd werden de cadeautjes uitgedeeld. Rool werd overspoeld met veel DVD’s en tenslotte een echte Blu-ray-speler. Doordat ze in huis niet meer de trap op mag, kan ze niet meer bij Stasja op de kamer video’s kijken.

Het motto “Gezelligheid kent geen tijd” was hier zeker van toepassing want voor we het wisten werden we voorzichtig gemaand enige haast te betrachten(we hadden maar tot 16:00). Gelukkig waren ze niet al te streng en konden we een halfuurtje er bij smokkelen. Om 16:30 nam Rolanda afscheid van haar bezoek en werd ze weer teruggebracht naar Voordorp. Daar werd natuurlijk direct de DVD-speler geïnstalleerd en dus de eerste DVD bekeken. Om 17:30 gingen Brigitte en ik naar huis: een zeer voldane Rolanda (en Stasja) achterlatend. Voor de zekerheid informeerde Rolanda toch nog wanneer we haar voor het Kerstdiner zouden komen ophalen (19 december).

Met een welgemeend “Nou, wel doen hoor en ga nu maar naar huis en doe vooral de verwarming aan” nam een tevreden Rolanda afscheid.

Arjan

Meer foto's van de bijeenkomst staan hier.

 

  • Laatste aanpassing website: zondag 24 september 2023, 08:18:20.
  • Copyright @2023 Arjan van Hessen