Op kerstavond kreeg ik geheel onverwacht een appje van Mignon Huisman, vriendin uit mijn utrechtse studentenjaren en tegenwoordig bekend als mevrouw detective. "Wat is je e-mail adres" was de korte en cryptische boodschap. "Ik heb een video"!

Hmmm, mailadres gegeven en bij terugkomst van het Burger-kerstdiner in Eindhoven stond er een giga WeTransfer klaar om te worden gedownload.
Geweldig: een 2-uur durende verzameling van "ons" uit 1986. Ik met Robert, Toine (nog met haar), Evert en Lajos tijdens het sleutelen aan onze auto's en tijdens de koffie erna. Tot mijn verassing kwam ex-vriendinnetje Manon Verhoeven zelfs nog even in beeld. Hard nadenken wat de situatie in die tijd precies was en waarschijnlijk was dit vlak voor het "aanging" want op de video was geen sprake van een typisch vriendje-vriendinnetje gedrag :-).

mignon petra toine arjan
Mignon (nu) Petra (nu) Toine (nu) Arjan (nu)

Daarna een lange scene met koffie van Robert, Petra, Martin (broer van Robert) en Eelke en Erika en nog eentje bij Mignon en Lajos. Tenslotte een (uiteraard onbegrijpelijk) toneelstukje van Peter Drehmans en Hein vd Wiel met deelname van Toine en Martin ? in de tuin van de Poortstraat.

Wat opvalt is dat we we er allemaal heeeel jong uit zien (is dan ook 32 jaar geleden) maar dat stemmen, gedragingen, gezichtuitdrukkingen eigenlijk niet echt veranderd zijn. Helaas heeft "mijn" stukje slechts gedeeltelijk audio zodat juist in het misschien wel interessantere koffie-deel niet duidelijk wordt waar het over ging.

Allemaal erg leuk om te zien en god, wat waren we jong (en slank, ik dan).

Hieronder "mijn" 25 min tijdens het sleutelen aan mijn toenmalige witte (en gare) Peugeot 504 op de Bleydesteinlaan bij het huis van Evert.