brs85T

KNJVUiteraard moet een puppy getrained worden om ervoor te zorgen dat het een stabiele, redelijk luisterende en tevreden hond wordt. De jachttraining van Pepper maakte mij duidelijk dat die jachttraining appeleerde aan iets dat in de hons zit: zoeken, oppakken en terugbrengen. Het maakte van Pepper een leukere hond en daarom besloten direct een jachttraining te doen met Moos.

Enig Googlen bracht mij bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, Jachthonden Gewest Utrecht. 28 september was het zo ver: de eerste training in Doorn. Het is de bedoeling dat we iedere week trainen op een andere locatie om te voorkomen dat de pups locatie en handeling gaan associëren.

Op de eerste bijeenkomst werden we hartelijk ontvangen door de drie trainers: Marga Hoonhout, Christiane Timmers en Ronald van der Schagt. Als eerste werden we in groepjes van ongeveer 6 puppies en bazen (=voorjagers) gedeeld. Moos en ik kwamen met een Stabij (),  Stabij-Labrador (Sjoerd),  Pointer () en Spaniel (blacky) in een leuk groepje (onervaren) handen-bezitters. Moos is, zoals uit de foto blijkt, duidelijk de grootste en dus moet ik opletten dat ze de andere pups niet plet.

De eerste regels waren simpel: gewone lijn, niet vrijlaten voor de training, een beetje voeren voor de les, maar niet te veel (dan willen ze minder goed reageren op snoepjes), zoek trainers die jouw pup echt heel lekker vindt en vooral: overtrain de pups niet maar doe het wel iedere dag (en da's best lastig).

jachttraining pups

 

Het mooie van onze training olv Ronald van der Schagt is dat we de dag na iedere training, een samenvatting van de training krijgen en vollop huiswerk voor de rest van de week. (Ik moet dat natuurlijk wel doen!!).

Hieronder de verschillende lessen.

  1. Les 1: PJT_hulp_bij_HW_les_1.pdf
  2. Les 2: PJT_hulp_bij_HW_les_2.pdf
  3. Les 3: PJT_hulp_bij_HW_les_3.pdf

en enkele algemene documenten om je pup/hond beter te begrijpen.