brs85T

Maart 2019, weer een update van Moos.

Schurft

Afgelopen weken zaten we 2x bij de dierenarts. De eerste keer had Moos een soort bobbel boven haar linker oog. Het voelde zacht aan en er groeide geen haartjes op waardoor er een duidelijk witte plekje zichtbaar was. Het was lastig bij de dierenarts want Moos liet eigenlijk niet toe dat je er aan kwam. Dat werd worstelen: Sabine (de dierenarts waar Moos wel heel duidelijk gek op is), een assistente en ik. Uiteindelijk kon de DA voelen wat het was en er een naaltje in prikken om te zien of er vocht uit zou lopen. Hmmmm, geen vocht dus het advies was: laat maar effe zitten en kijk hoe het gaat.

Opgelucht naar huis. Maar..... in de week erna kreeg Moos witte en rode vlekken op haar neus vlak onder haar rechter oog. Wat nu weer? Een paar dagen aankijken maar de vlekjes werden alleen maar groter. Dus toch maar weer langs de dierenarts na natuurlijk eerst uitgebreid gegoogled te hebben. Zowel Google als de dierenarts dachten aan Demotex ofwel "Jonge Hondenschurft".

Vooral bij jonge honden komt een infectie met de demodex mijt regelmatig voor. Dit wordt demodicose, of jonge hondenschurft genoemd. De demodexmijt is een mijt die van nature voorkomt in de huid van de hond. Wanneer de weerstand van de hond (nog) niet optimaal is, kan de mijt problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld jonge dieren, of oude en zieke dieren. De demodexmijt is gastheerspecifiek. Dat wil zeggen dat de mijt niet van de hond naar de kat of de mens overloopt.


Gelukkig is er een pilletje voor en nu maar hopen dat het aanslaat. Normaal gesproken zou het in 3 weken verdwenen moeten zijn.
We wachten af!

Ondertussen is Moos een enorm blije eikel aan het worden. Alle honden (en mensen en vooral kinderen) zijn in principe leuk hoewel ze wel langzamerhand iets kritische aan het worden is. Honden die duidelijk NIET willen spelen, laat ze langzamerhand links liggen. Jammer maar soms ook wel rustig.

Maar Storm, een Duitste Staander Reu van 6 maanden is beslist nog wel een fanatiek speelkameraad zoals de foto's hieronder duidelijk laten zien.

Moos en Storm Moos en Storm Moos en Storm Moos en Storm
Moos met haar grote vriend(je) Storm: een 2 maanden jongere Duitse Staander Reu

Piepkip en de Wolf

In de tweede week van maart (2019) kreeg Moos weer eens een plastic piepkip: zo'n beestje dat heeel hard piept als je er flink in bijt. Geweldig, en ze rende er trots mee door de kamer al bijtend in de kip die dus heel hard ging piepen (nee, niet zielig).

Maar toen begon Moos te huilen. Volgens Brigitte was het loeien als een koe, maar ik hoorde echt de verre voorvaderen er in klnken.

Maar... oordeel zelf in deze 2 filmpjes.