brs85T
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Blogs
  • Inloggen

Rolanda in januari 2016

Beste familie en vrienden van Rolanda,

Ten eerste hartstikke bedankt dat jullie vorige week (januari 2016) bij Rolanda zijn langs gekomen. Het was een redelijk heftig weekend omdat gelijk met Rolanda “d’r gedoe” ik (=Arjan) griep kreeg en Brigitte tegen de kachel aanviel en er een tweedegraads verbranding bij kreeg (komt allemaal goed maar toch).

zwaaiende RolandaZwaaiende Rolanda

Zoals jullie gezien hebben, is de kamer van Rolanda redelijk opgeruimd en veel beloopbaarder geworden en past er nu een groot hoog-laag bed in. Jeroen gaat deze week kijken of een van de twee IKEA-stoelen vervangen kan worden door een “sta-op-stoel” waardoor Rolanda makkelijker in en uit de stoel kan komen. Maar hoe gaat het met Rolanda…..

Wel: de wonderen zijn de wereld niet uit. Iedereen dacht eigenlijk dat het afgelopen weekend einde-verhaal was maar gelukkig is dat niet zo. De vermeende longontsteking bleek er uiteindelijk niet te zijn of het lichaam van Rolanda heeft h’m zelf “opgeruimd”. We weten het niet maar maandag 18 januari bleek ze alweer koortsvrij en het is iedere dag een stukje beter gegaan. Rool slikte weer de gebruikelijke medicijnen en dus maar eens zien hoe het verder gaat.

Jeroen is donderdagochtend de 21ste langs gegaan (met taart voor de leiding) en zelf ben ik donderdag avond op bezoek gegaan.

Ik trof daar een uiterst heldere Rolanda aan die “gezellig” met Stasja in de twee IKEA-stoelen TV aan het kijken was (zie de foto). Met gehoorapparaat maar zonder gebit. Wat opviel was haar enorme helderheid: ze begreep alles, gaf consistente antwoorden en maakte een rustige indruk. Fascinerend, gegeven de situatie van slechts een paar dagen daarvoor.

We houden jullie op de hoogte.

Jeroen, Paulien en Arjan

Rolanda in februari 2016

Beste familie en vrienden van Rolanda,

Rool in stoel 1Rolanda in haar Sta-op-stoel

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie nieuws hebben ontvangen over “de situatie van Rolanda”. Anders dan we in eerste instantie vreesden, gaat het eigenlijk heel goed met haar. Natuurlijk: het is geen jonge blom van 20 meer maar gegeven haar leeftijd en de ziektes van de afgelopen periode, kunnen we niet anders dan tevreden zijn.
Rool in stoel 5Stasja helpt opstaan

Afgelopen week is er een “sta-op” stoel gekomen waardoor Rool op allerlei manieren kan zitten/hangen in de stoel (met uitklapbaar voetenbankje als ze heel erg naar achteren gaat, maar dat vindt ze eigenlijk wel eng) en ook bijna zelfstandig kan opstaan.
Dit neemt een hoop “gedoe” bij de staf weg, want met hulp van Stasja, die iets beter begrijpt hoe de stoel werkt, kan Rool in haar eentje opstaan en bv naar het toilet of de keuken schuifelen. Daar heeft ze nog wel steun bij nodig, maar er zijn niet meer twee mensen van de leiding nodig om haar overeind te krijgen.

Verder vindt ze zelf dat ze weer helemaal de oude is en eerlijk gezegd is ze een stuk helderder dan een paar week geleden.
Kortom: we mogen niet klagen.

Wat nog wel een punt van zorg is, is het drinken. Rolanda moet eigenlijk 1.5 liter per dag drinken (koffie, thee, sap en gewoon water) maar dat vindt ze erg moeilijk ("ja, nu het zo koud is buiten, dan smaakt het niet zo").
Stasja doet haar best, maar ook zij kan het niet per trechter in gieten. Vandaag (20 feb) ging het wel goed en dronk ze in iedergeval tijdens de visite een heel glas sap.