brs85T
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Blogs
  • Inloggen

Al snel nadat Brigitte en Arjan elkaar hadden ontmoet, werd besloten om samen te gaan wonen op de Poortstraat. In Brigitte's woorden: het huis heeft iets! Tijdens de voorafgaande 17 jaar had het huis dienst gedaan als een zeer gezellig studentenhuis en hoewel er al talloze verbouwingen hadden plaatsgevonden (vooral door Arjan met hulp van handige vriendjes) had het nog steeds iets erg studentikoos: niets mis mee maar ja, het voldeed niet echt meer.

In overleg met Jan en Sacha werd besloten dat wij het voor een redelijke prijs konden kopen. Voorjaar 1994 was het zover en Sas werd eindelijk verlost van haar "nagel aan haar doodskist". De twee nog in huis wonenden meisjes (Irene en Manon) vonden snel een andere kamer en tegen de zomer werd begonnen met het slopen van bovenverdieping en het dak van de serre. Die serre werd opgehoogd zodat het dak vervolgens kon dienen als terras voor de slaapkamer en de tuinkamer en serre werden nu een geheel.

De bovenverdieping werd gehaal kaalgeslagen en al het puin werd eenvoudig, en tot grote hilariteit van vrienden en familie, van 2 hoog in de achtertuin gegooid. Na het sloopwerk kwam er een "echte aannemer" (Fred Buter) die het grote werk voor zijn rekening nam: een nieuw plafond in de tuinkamer+serre, het nieuwe dak van de serre en dus terras van de slaapkamer, het isoleren van het dak, de opbouw van de dakkapellen aan de voor en achterkant en het aanleggen van gas en water op zolder.

De Poortstraat was een 19de eeuws huis van 5,85 meter breed en met een woonkamer van "slechts" 3,80 en bood niet veel mogelijkheden om het beneden ruimer en lichter te maken. dat kon wel op zolder waar geen dragende delen zaten. We besloten daarom de klassieke indeling om te draaien en benden de logeer en werkkamer (van Brigitte) te maken, op de eerste de slaapkamer en werkkamer van Arjan en de keuken en woonkamer op zolder. 

Doordat we op zolder alle muren en plafonds hadden weggehaald, kregen we daar een leefruimte van 5,85 x 9 met een nokhoogte van 4 meter!

Na een enorme verbouwing, deels door de aannemer, deels door ons, trokken we er op 1 oktober officieel in.