Ik ben het met die beesten gaan we echt niet in één jaar.

Die toch zit hier het problematiek hebben. Roemer begint met dat we het eens moeten zijn over dat het systeem niet werkt. Nou ik kan u zeggen. Niks is zo bureaucratisch als beginnen met het veranderen van systemen. Dus dat is gewoon niet verstandig als het werk. Nogmaals , gaan we naar kijken maar doet het niet eerder deze week zag een foto van u in hemdsmouwen over de zorg met een cirkelzaag. Dit is dit is die cirkelzaag. Maar het werkt niet. In Engeland de en eet je een niet te betalen systeem met oudere en slechtere ziekenhuis dan we hier hebben met hoge kosten en heel veel privéklinieken voor de rijken. Ik kan het niet mooier maken. Het is het is niet dat ik het wil. Het is dat het zo is. En als we dus hier. Laatste opmerking zijn willen dat er goede zorg goed werkt. En inderdaad mijn achterban misschien verrast wil dat de ook. Dan hoort er wel bij van onze kant. Als politici dat ook eerlijk zeggen wat er kan en wat er niet kan en een systeem wat goedkoper is eerlijker , meer zorg levert meer banen , minder wachtlijsten. Het bestaat niet als bestond had wat gemaakt en als u het wel heeft dan niet met praatjes komen van het staat op een website. Ik moet zeggen. De enige die eerlijk was volgens mij was Marijnissen die zei begin deze maand bij Paul. Dat is nog geen plan en ik ben heel erg bang dat de plannen niet is dat u niet eens weet wat de gevolgen zijn van uw plan voor de premie van de gemiddelde Nederlander van de belastingen die de gemiddelde Nederlander betaalt van de zorg die die krijgen. Het is er niet zolang dat er niet is. Kunt u beter over andere onderwerpen.

Voor de voorzitter. Je kunt als zoals meneer Buma makkelijk weg gaan kijken naar de zorgen die in de zorg leven met 10 jaar. Als je de evaluatie niet wenst te maken dat er zo verschrikkelijk veel misgaat als gaat een bureaucratie. Als het gaat over verspilling van geld. Als het gaat over de macht van farmaceutische industrie. Als het gaat over de macht van zorgverzekeraars. Als je dat niet wil zien. Prima. Dat wil ik niet zien maar alle mensen die de eigenlijk die daar elke dag mee te maken hebben. Of nou de zorgverleners zijn of de mensen die zorg moeten krijgen. Die lopen daar elke dag steeds meer tegenaan als je dat niet wil zien. Jammer dan. Wij zien het wel en wij hebben die handschoen opgepakt. We hebben gekeken van. Als dat niet deugt , zoals het nu organiseren dan moet je dat op een andere manier en dat hebben wij gedaan met heel veel mensen van buiten de partij van van de werkvloer. Wat iedereen die man mee wil gaan doen omdat een veel breder front van te maken. Ook mensen uit uw achterban denken mee. Mensen uit. Ook de hele achterwand van hier denkt mee. En waarom omdat zij allemaal zien. Dit moet anders. Dit moet beter , want de zorg is te bureaucratisch geld naar gaat naar de verkeerde mensen toe en de en de mensen die zorg nodig hebben , krijgen. Ik accepteer dat niet. Meneer Buma. Als u dat wel doet. Voordat de komende 20 jaar. Dat is dat uw goed recht. Ik doe het niet.

Tot slot vinden. Mag ik maar gewoon zo'n hekel heb is dat van. Ik accepteer het niet. U blijkbaar wel. Ja da's toch kinderachtig. Nee , dit is dit is toch bizar als de enige systeem wat ik ken en dat ik wil , moet echt voorzichtig in zijn is of je doet met mij mee of hier ook Wilders orkest was ooit in Amerika gezegd , maar luister naar wat ik zeg ik meen het serieus. Ja , ik het veranderen van het systeem op deze manier. Het is een drama. De bureaucratie. Ook in het nieuwe systeem zal een premie moeten worden bedacht. Iedere arts denk ik moet verantwoorden. Wat voor handelingen die doet , zal die farmaceut iets moeten ontwikkelen of de staat doet dat. Het gaat allemaal niet weg. Dus één ding begint niet met een zorgfonds waar u een breekpunt heeft gemaakt was volgens mij de hele rest van zegt. Ik vraag me af of het werkt. Begin gezamenlijk te zoeken naar de fouten van het huidige systeem de verbeteringen erin maar die zijn bijna zodat we als politiek is een keer naar de burger kunnen zeggen dit is wat we kunnen leveren. En heel eerlijk. Er zijn ook dingen die we niet kunnen leveren. U kunt wat u beweert , kunt u en zult u nooit leveren.

Nou zegt wel iets heel interessants op het einde wat eigenlijk is dat wel de

u zegt inderdaad. Het is een politieke keuze of je inderdaad alleen wil nadenken en voorstellen komen binnen het huidige systeem of dat je met elkaar. De conclusie trekt dat de zorg niet te duur is , maar het zorgstelsel te duur is. Wij hebben die conclusie getrokken en ongetwijfeld net iets eerder dan u. Want ik geloof echt dat u in de toekomst Engels meegaat.

En dan weet ik zeker dat u met ons meegaat denken om te zeggen van nou een paar abonnementen binnen het huidige systeem zal niet voldoende zijn nooit voldoende zijn onder meer de marktwerking uit de zorg te halen. En dus moet je met elkaar gaan nadenken over hoe dat dan gaat organiseren met iets nieuws en ik ben maar die weet alles wat je nu invoert. We zullen altijd valkuilen zijn ze altijd drempels zijn ze altijd. Dit is zijn die van tevoren niet kunnen overzien. Da's waar. Maar het gaat wel om het principiële verschil van inzicht. Gaan we het huidige systeem nog een paar dingen aanpassen of zij tot conclusie gekomen dat dit systeem niet meer van deze tijd is en moet werken aan iets nieuws.

Voorzitter , oprecht alle waardering voor de SP de Turken die ze hebben op zorg en lang ze nog aan werken en met goeie voorstellen die daarop komen vind ik heel goed. Ik vind ook heel goed dat ze met een alternatief komen voor ons zorgstelsel. Ik heb met heel veel interesse kennis genomen van het van het zorgfonds. En als ik achter de collega's behoor je nu in de kamer , maar ook in de media uitlaat voor deze apen bij. Dan zie je dat er heel veel steun is als het gaat over het eigen risico afschaffen. Dan wil terugdringen als gaat door de farmaceutische industrie aanpakken minder marktwerking. 0.0
TijdsindexBetrouwbaarheidSpreker